thumb07   thumb07   thumb07   thumb07   thumb07   thumb07   thumb07   thumb07

Norman
Geothermal House
Marblehead MA


Adjacent to a 40 acre conservation area, this house on a slope is designed to maximize the connection to the woods, while maintaining privacy from this popular public hiking area. Despite its location in a suburban neighborhood, the house is made to feel like a wooded retreat. With passive-solar strategies, the house orients northward to nature, while allowing the southerly sun to enter through large openings and clerestories. A geothermal system provides the hot water, heating and cooling.






button Article: Design New England

1234567 Details

team
Team

7
Architecture and Interiors:
Derek Bloom Architects
Structural Engineer:
Sarkis Zerounian & Associates
Wetland Scientist:
Wetlands & Land Management Inc.

Photography:
Patrick Rogers Photography